Немає товарів
Ціни без ПДВ
Новий товар
Середньостигдий
Висота: 60 см
Плоди: 50-100 г
Легендарний іспанський перець! у біологічній стиглості - червноний, конусовидний. Чудово смакує у обжареному вигляді! Особливість сорту: серед 10 солодких перчин попадається одна, дуже госта.
81 од.
За терміном дозрівання: | Середньостиглий |
За кольором: | Червоний |
За розміром плоду: | Середній |
За висотою: | 40-60 см |
«Los pimientos de Padrón: unos pican y otros, no».(«Перець Падрон: один гострий, інший – ні!») Цей вислів в Іспанії знають абсолютно всі. Зелений перець з Падрон знаменитий своїм чудовим смаком і дивовижною особливістю: серед десяти солодких перчинок попадається одна гірка. При цьому настільки гірка, що не є поганою манерою дістати її з рота і покласти на тарілку, або викинути. Деякі «експерти» вихваляються тим, що здатні візуально відрізнити гіркий екземпляр від солодкого, але це всього лише бравада: відрізнити їх неможливо. Серед особливостей падронського перцю і те, що на більш пізній стадії дозрівання частка гірких плодів зростає. При вирощуванні саджанців перцю в інші регіони він втрачає свій звичайний смак і в знак протесту проти вимушеної еміграції починає сильно гірчити.
Чи варто дивуватися тому, що, володіючи таким феноменом, в першу суботу серпня в місті Падрон проводять Свято Перця, яке має офіційний статус туристичної пам'ятки з 2001 року.
Вважається, що перець Падрон був привезений до Галісії в XVI столітті з південної частини Сполучених Штатів або Мексики місіонерами-францисканцями, де він, поступово звикнувши до місцевого клімату, зменшився в розмірі і набув цього вражаючого смаку.
Так повелося, що перець Падрон вирощують і збирають жінки. Навколо ж збору і зняття першої проби врожаю - сила-силенна різних звичаїв і повір'їв.
Зелені плоди обсмажують на оливковій олії і посипають сіллю крупного помелу. Їдять їх в якості закуски і гарніру як до м'ясних, так і рибних страв.
Також з перцем печуть пироги з начинкою (empanada) і готують різноманітні тапас (tapas). По великому рахунку - все те, на що замахнеться фантазія кулінара.
Як приготувати перець Падрон
Приготувати перець Падрон зовсім нескладно. Для цього вам знадобиться 1 зубчик часнику, оливкова олія за смаком, сіль крупного помелу (підійде і морська) і бажана кількість перцю (300 - 500 гр).
1. Вимити та просушити перець Падрон.
2. У розігріту сковороду з високими бортиками додати оливкову олію і роздавлений зубчик часнику.
3. Викласти перець Падрон одним шаром на сковороду і обсмажувати 2-3 хвилини до появи рум'яної скоринки.
4. За готовності викласти перці на серветку, щоб увібралася зайва олія, і посипати крупною сіллю. Смачного!