Падрон Збільшити для перегляду

Падрон

Новий товар

Середньостигдий

Висота: 60 см

Плоди: 50-100 г

Легендарний іспанський перець! у біологічній стиглості - червноний, конусовидний. Чудово смакує у обжареному вигляді! Особливість сорту: серед 10 солодких перчин попадається одна, дуже госта.

Детальніше

81 од.

20,00 ₴ без податку

Характеристики

За терміном дозрівання: Середньостиглий
За кольором: Червоний
За розміром плоду: Середній
За висотою: 40-60 см

Інформація

«Los pimientos de Padrón: unos pican y otros, no».(«Перець Падрон: один гострий, інший – ні!») Цей вислів в Іспанії знають абсолютно всі. Зелений перець з Падрон знаменитий своїм чудовим смаком і дивовижною особливістю: серед десяти солодких перчинок попадається одна гірка. При цьому настільки гірка, що не є поганою манерою дістати її з рота і покласти на тарілку, або викинути. Деякі «експерти» вихваляються тим, що здатні візуально відрізнити гіркий екземпляр від солодкого, але це всього лише бравада: відрізнити їх неможливо. Серед особливостей падронського перцю і те, що на більш пізній стадії дозрівання частка гірких плодів зростає. При вирощуванні саджанців перцю в інші регіони він втрачає свій звичайний смак і в знак протесту проти вимушеної еміграції починає сильно гірчити.

Чи варто дивуватися тому, що, володіючи таким феноменом, в першу суботу серпня в місті Падрон проводять Свято Перця, яке має офіційний статус туристичної пам'ятки з 2001 року.

Вважається, що перець Падрон був привезений до Галісії в XVI столітті з південної частини Сполучених Штатів або Мексики місіонерами-францисканцями, де він, поступово звикнувши до місцевого клімату, зменшився в розмірі і набув цього вражаючого смаку.

Так повелося, що перець Падрон вирощують і збирають жінки. Навколо ж збору і зняття першої проби врожаю - сила-силенна різних звичаїв і повір'їв.

Зелені плоди обсмажують на оливковій олії і посипають сіллю крупного помелу. Їдять їх в якості закуски і гарніру як до м'ясних, так і рибних страв.

Також з перцем печуть пироги з начинкою (empanada) і готують різноманітні тапас (tapas). По великому рахунку - все те, на що замахнеться фантазія кулінара.

Як приготувати перець Падрон

Приготувати перець Падрон зовсім нескладно. Для цього вам знадобиться 1 зубчик часнику, оливкова олія за смаком, сіль крупного помелу (підійде і морська) і бажана кількість перцю (300 - 500 гр).

1. Вимити та просушити перець Падрон.

2. У розігріту сковороду з високими бортиками додати оливкову олію і роздавлений зубчик часнику.

3. Викласти перець Падрон одним шаром на сковороду і обсмажувати 2-3 хвилини до появи рум'яної скоринки.

4. За готовності викласти перці на серветку, щоб увібралася зайва олія, і посипати крупною сіллю. Смачного!